Complexiteit (verpleeghuis)zorg neemt toe

In het onlangs definitief vastgestelde Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg staat een passage die kristalhelder het belang van voldoende bekwaam personeel op de werkvloer verwoordt. Dit onderwerp is precies waar Zorgdetail BV zich mee bezighoudt.

Complexiteit zorg neemt toe
‘Persoonsgerichte zorg en ondersteuning vraagt van organisaties betrokkenheid en deskundigheid om zorgverleners te ondersteunen bij het verstaan van de cliënt. Hiertoe heeft de zorgverlener een stimulerende en veilige werkomgeving nodig in de zorgorganisatie waarin hij werkt, en tijd om dit uit te voeren.

Kenmerkend voor verpleeghuiszorg is dat het om multidisciplinaire verzorging, verpleging, behandeling en ondersteuning van cliënten gaat. Door de toename van de zorg- en ondersteuningsbehoefte, de zwaardere problematiek en de verkorting van de verblijfsduur neemt de complexiteit van verpleeghuiszorg voor de meeste doelgroepen echter hand over hand toe.’

Zorgorganisaties werken aan kwaliteitsverbetering
Natuurlijk zijn zorgorganisaties zich terdege bewust van deze toename van complexiteit en werken zij hard aan het verbeteren van kwaliteit. Zorginstellingen doen daarom steeds vaker een beroep op de flexibele en deskundige zorgprofessionals van Zorgdetail BV.

Hoe ga je als zorginstelling om met toenemende complexiteit?

  1. Wanneer er sprake is van ziekteverzuim of personeelstekort, kan een zorginstelling een beroep doen op onze flexibele zorgprofessionals. Zij geven praktische ondersteuning op de werkvloer, zodat er voor elke cliënt genoeg tijd en aandacht is.
  2. Bij complexe of uitdagende cliëntsituaties geven onze zorgprofessionals deskundige ondersteuning aan de cliënt en/of (begeleidende) zorgverleners.
  3. Met onze op maat gemaakte trainingen, coaching en advies zorgen wij ervoor dat medewerkers binnen zorginstellingen zich verder professionaliseren. Kijk hier voor meer info.

Heeft u vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om met ons contact op te nemen of een reactie achter te laten.

Samen zorgen we voor goede persoonsgerichte zorg, zoals de cliënt die wil.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *