Zakelijke beslissingen nemen op gevoel

Richard Prins, eigenaar van Zorgdetail BV, vertrouwde op zijn gevoel toen hij op zoek was naar een freelance tekstschrijver die zijn organisatie kon adviseren en ondersteunen wat betreft communicatie. Dit is de manier waarop hij wel vaker zakelijke beslissingen neemt en het heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd.

Meteen aan de slag
Op LinkedIn zag Richard een reactie van mij op een statusupdate. De manier waarop ik mijn mening gaf, stond hem wel aan. Hij volgde zijn gevoel en stuurde me direct een bericht. Diezelfde dag maakten we een afspraak om te bespreken wat ik voor hem kon betekenen. Dit was de start van een prettige samenwerking.

Open overleg en direct contact
De ware kracht van onze samenwerking bestaat volgens mij uit open overleg en direct contact. Daarnaast vertrouwt Richard erop dat ik op een professionele manier samenwerk met de zorgprofessionals en de organisaties binnen zijn netwerk. Ook geeft hij me vrijheid bij het uitvoeren van diverse communicatiewerkzaamheden als het schrijven en verspreiden van persberichten, het verbeteren van online content op zijn website en het schrijven van artikelen.

Richard weet waar hij het over heeft
Ik heb bewondering voor het doorzettingsvermogen van Richard. Tijdens de zeven maanden die hij nodig had om te revalideren ervaarde Richard hoe frustrerend het kan zijn om hulp van anderen nodig te hebben bij de meest eenvoudige dagelijkse handelingen. Ook vond hij dat te weinig zorgverleners écht begrip toonden voor zijn gevoelens, dat er weinig werd gevraagd naar zijn wensen en dat de kwaliteit van de zorg in het geding kwam door de tijd die er voor elke handeling stond. Hij dacht toen: “Als ik ooit de kans krijg, ga ik het anders doen!”.

IJzersterke wilskracht
Die kans kreeg hij. Richard herstelde en opende in december 2015 in Barendrecht de eerste vestiging van Zorgdetail BV. Met zijn Z-opleiding en eerdere werkervaring in de zorg had hij een goede basis hiervoor. Dankzij zijn ijzersterke wilskracht heeft hij in korte tijd veel bereikt en kan hij veel betekenen voor particulieren, zorginstellingen en gemeenten.

Er is behoefte aan betere zorg
Zorgdetail BV richt zich op complexe, uitdagende en flexibele zorg voor particulieren en ondersteunt gemeenten en zorginstellingen in het optimaliseren van zorg. Dat deze landelijk werkende zorgorganisatie snel groeit en nu ook een vestiging in Ruurlo heeft, zegt volgens mij genoeg. Er is behoefte aan betere zorg en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Marije Hendriks

Freelance tekstschrijver