Zó bereiken zorgmanagers meer bij gemeenten

Een goed geïnformeerde en betrokken gemeente kan beter en sneller beslissen en handelen. We weten het… komend advies ligt voor de hand, maar uit eigen ervaring weten we dat hier nog veel winst te behalen valt. Daarom roepen we zorgmanagers tóch op om het volgende te doen:

‘Nodig je burgemeester, wethouders en WMO-ambtenaren uit langs te komen op de werkvloer!’

Blijf investeren in goed contact met je gemeente

Je doet er als zorgmanager alles aan om te investeren in warm contact met WMO-ambtenaren, wethouders en natuurlijk de burgemeester van je gemeente. Natuurlijk heb je voor en tijdens de transitie je organisatie goed op de kaart gezet bij je gemeente. Maar juist nu is het onderhouden van persoonlijk contact heel belangrijk.

Een betrokken gemeente beslist en handelt beter en sneller

Het is voor zorgmanagers belangrijk nauw contact te houden met de gemeente. Jij als zorgmanager weet als geen ander dat je pas echt een goed beeld van de zorg krijgt als je weet wat er zich afspeelt op de werkvloer! Dus nodig daarom zowel de burgemeester, wethouders als WMO-ambtenaren uit om regelmatig een bezoekje te brengen aan een afdeling.

Persoonlijk contact is enorm waardevol

Een persoonlijke kennismaking van burgemeester, wethouders, WMO-ambtenaren met de cliënten en zorgverleners binnen jouw zorgorganisatie wordt zonder twijfel gewaardeerd. Vergeet niet dat het mes snijdt aan twee kanten:  cliënten voelen zich gehoord en de gemeente kan ervaren waaraan behoefte is.

Op welke manieren heb jij als zorgmanager contact met de gemeente? Komt je burgemeester vaak langs op de afdeling, of laat hij dat bijvoorbeeld over aan wethouders en WMO-ambtenaren? Laat het ons weten in een reactie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *